Συμβουλές

-  Απαραίτητη η σχολαστική καθαριότητα του δέρματος με προϊόντα καθαρισμού τα οποία δεν επηρεάζουν τον φυσικό παράγοντα υδατώδης του δέρματος (Ν.Μ.F).

Πολλοί λανθασμένα πιστεύουν οτι ένα δέρμα με ακμή δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Τα σκληρά σαπούνια με αυξημένες απορρυπαντικές ικανότητες και προιόντα που περιέχουν οινόπνευμα, ενώ απορυπαίνουν και «ανακουφίζουν» προσωρινά, αργότερα προκαλούν αντιδραστική σμηγματόρροια (το δέρμα προκειμένου να αντικαταστήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης, παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα).

Το δέρμα εμφανίζεται ταυτόχρονα πιο λιπαρό και αφυδατωμένο. Δημιουργουνται σπασίματα στο δέρμα, ετσι αυτο συνέχεια χάνει μέρος της υγρασίας του και συνεχώς αυξάνεται ο βαθμός της αφυδάτωσης. Το δέρμα γίνεται υπερευαίσθητο, κόκκινο και φλεγμαίνει συνεχώς.

  • Η αντικατάσταση της πετσέτας από χαρτομάντιλα μιας χρήσης σε περιπτώσεις ακμής.
  • Η καθημερινή ενυδάτωση με την κατάλληλη για τον καθέ τύπο δέρματος κρέμα. Μην αφήνετε το δέρμα σας να αφυδατωθεί! Χρησιμοποιείστε τακτικά την ενυδατική κρέμα που αποτελεί το νερό για το δέρμα σας.
  • Απαραίτητη η προστασία από τον ήλιο καθώς οι πρόσφατες ουλές και φλεγμονές της ακμής διατρέχουν τον κίνδυνο υπερμελάγχρωσης.
  • Μην «πειράζετε» και τρίβετε τα διάφορα στοιχεία της ακμής. Η σύνθλιψη, η πίεση και το ξύσιμο των στοιχείων της ακμής μπορεί να μετατρέψουν τις βλάβες από μη φλεγμονώδεις (μαύρα ή λευκά στίγματα) ή ελαφρώς φλεγμονώδεις σε βαριές ουλοποιημένες βλάβες (σπυράκια, οζίδια, κυστεις).
  • Η επίσκεψη σε δερματολόγο προκειμένου να αποσαφινηστούν ορισμένες βλάβες οι οποίες ενδεχομένως να μας ενοχλούν αισθητικά στην ουσία όμως μπορεί να επρόκειτο για σοβαρότερες βλάβες για την υγείας μας οπως είναι συνήθως ακτινικές υπερκερατώσεις που αποτελούν και προκαρκινικές βλάβες.Είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι συμβουλές του ιατρού-δερματολόγου για την αντιμετώπιση της ακμής και να λαμβάνονται σωστά τα φάρμακα που χορηγούνται.

- Ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή

  • Καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης,άπαχο κρέας και μη επεξεργασμένους ξηρούς καρπούς.
  • Αυξήστε την πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή σας καθώς έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Μειώστε τα γλυκά, τα τηγανητά, τα εξευγενισμένα σάκχαρα και τη ζάχαρη γενικότερα στη διατροφή σας καθώς ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μπορεί να επιβαρύνει τη φλεγμονή του δέρματος από την οποία χαρακτηρίζεται η ακμή.

- Βάλτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

- Αποβάλετε το άγχος από τη ζωή σας. Το άγχος και το στρες, προκαλούν αύξηση στο αίμα ορμονών που απελευθερώνονται από τα επινεφρίδια οι οποίες ενώ εμπλέκονται στους μηχανισμούς του στρες, ταυτόχρονα προκαλούν και επιδεινώνουν προβλήματα ακμής και οχι μόνο!


Aloe Vera

Στην αρχαιότητα, την αποκαλούσαν «Bότανο της Αθανασίας».

Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της Αλόης Βέρα περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. Eίναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων (σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Δρα ως αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή και διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την θεραπεία της πληγής. Aπορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα.

Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.

Πανθενόλη

Η πανθενόλη είναι η προβιταμίνη Β5. Όταν εφαρμόζεται πανθενόλη εξωτερικά στο δέρμα εισχωρεί σε αυτό και μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ δηλαδή σε βιταμίνη Β5.

Είναι υγροσκοπική ουσία, έχει ενυδατικές ιδιότητες, επουλωτικές διεγείροντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τέλος συμβάλλει στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Οι εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες της πανθενόλης την κάνουν μια από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά σε πολλά είδη προϊόντων ϕροντίδας προσώπου και σώματος.

Τα επιπρόσθετα αποτελέσματά της στην πορεία του επιθηλίου και οι  αντιϕλογιστικές τις ιδιότητες κάνουν την πανθενόλη ένα ιδανικό συστατικό για προϊόντα που προορίζονται για δέρμα τονισμένο από ερύθημα, ϕλεγμονή ή από κάθε είδους βλάβη.

Avogado Oil

Περιέχει φωσφολιπίδια, φυτοστερόλες, βιταμίνες Α, Ε, και D που του προσδίδουν μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Τέλος, προάγει τη διαδερμική απορρόφηση δραστικών ουσιών στο δέρμα.

Chamomile Εxtract

Το υδρογλυκολικό εκχύλισμα των ανθέων του χαμομηλιού έχει αντιφλογιστικές, επουλωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Vitamin A Palmitate

Είναι ο εστέρας της ρετινόλης (βιταμίνης Α) με το παλμιτικό οξύ. Μεταβολίζεται σε βιταμίνη Α. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και εκδηλώνει επουλωτική δράση.

Προκαλεί αύξηση της μιτωτικής δραστηριότητας αυξάνοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και κατά συνέπεια το πάχος της κερατίνης στιβάδας, ρυθμίζει το σχηματισμό κερατίνης, αυξάνει την ενζυμική δραστηριότητα και διεγείρει τον σχηματισμό της δομικής πρωτεΐνης (κολλαγόνο)


e-genius.gr ...intelligent web software