Συχνές Ερωτήσεις και οι Απαντήσεις τους

Σε ένα δέρμα με ακμή επιτρέπεται ο καθαρισμός;

Ναι και μάλιστα Κατέχει σημαντική θέση στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ακμής καθώς συνδυάζεται πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια της τοπικής ή συστηματικής φαρμακευτικής αγωγής που δίνεται απο το δερματολόγο.

Πολλές φορές όμως αναφέρεται οτι ένας καθαρισμός μπορεί να επιδεινώσει μια ακμή. Τι ισχύει τελικά;

Η εμπειρία και η γνώση της ανατομίας του δέρματος καθώς και της ανατομίας των στοιχείων της ακμής μας δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε δραστικά στο δέρμα και να το αποσυμφορίσουμε απο το υπερβολικό σμήγμα χωρίς να δημιουργηθούν περεταίρω φλεγμονές. Η κάθε βλάβη αντιμετωπίζεται εξειδικευμένα και προσεκτικά. Ο σωστός καθαρισμός λοιπόν, όχι μόνο δεν επιδεινώνει την ακμή αλλά την αντιμετωπίζει και προλαμβάνει την εξέλιξη της.

Πως είναι το δέρμα μετά τον καθαρισμό;

Το δέρμα εμφανίζει μία υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία σταδιακά υποχωρεί στα πρώτα δυο 24ωρα ανάλογα με τον βαθμό ευαισθησίας και τον τύπο του δέρματος.

Άλλωστε αυτή η υπεραιμία διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας απο τα οποία θρέφεται και οξυγονώνεται. Όταν λοιπόν αυτή υποχωρήσει, το δέρμα είναι αισθητά βελτιωμένο.

Μπορεί ο καθαρισμός να αφήσει σημάδια στο πρόσωπο ή να επηρεάσει το μέγεθος των πόρων του δέρματος;

Με την σωστή προετοιμασία, τους σωστούς χειρισμούς και την κατάλληλη φορά και βαθμό πίεσης στο δέρμα σε καμία περίπτωση αυτό δεν τραυματίζεται οπότε και δεν δημιουργούνται σημάδια.

Το μέγεθος των πόρων του δέρματος επηρρεάζεται απο την ποσότητα του σμήγματος που παράγεται στην τριχοσμηγματογόνο μονάδα και το χρόνο παραμονής του σε αυτήν και δεν σχετίζεται με την διαδικασία του καθαρισμού. Ο καθαρισμός ονομάζεται βαθύς λόγω της εν τω βάθει δράσης του όζοντος που επιταχύνει την μικροκυκλοφορία και της ευεργετικής δράσης των υψισύχνων στους σμηγματογόνους αδένες και στη λέμφο.

Επιτρέπεται το μακιγιάζ μετά τον καθαρισμό;

Επιτρέπεται το μακιγιάζ στα μάτια και στα χείλη αλλά θα θα πρέπει να αποφεύγεται το μέικ–απ και οι πούδρες για τις επόμενες 24-48 ώρες.

Το δέρμα παρουσιάζει μια ευαισθησία τα πρώτα εικοσιτετράωρα και ενα τέτοιο προιόν ενδεχομένως να το μολύνει.

Γυμναστική επιτρέπεται;

Θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη γυμναστική και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει έντονη εφίδρωση καθώς ο ιδρώτας έιναι πλούσιος σε άλατα τα οποία είναι ικανά να ερεθίσουν περισσότερο το δέρμα.

Τι προιόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κρέμες με οξέα φρούτων.

Επιβάλλεται η χρήση αντιηλιακού και προιόντα με ενυδατική, καλμαντική αντιμικροβιακή και αναπλαστική δράση.

Μπορούμε να κάνουμε καθαρισμό μόνοι μας στο σπίτι;

Δεν μπορεί να γνωρίζει ο καθένας την ανατομία της κάθε βλάβης και το βάθος αυτής. Δεν γίνεται λοιπόν η σωστή εκτίμηση αυτού που αποκαλείται «βλάβη».

Η λανθασμένη σύνθλιψη και η πίεση των στοιχείων της ακμής μπορεί να μετατρέψουν τις βλάβες από μη φλεγμονώδεις ή ελαφρώς φλεγμονώδεις σε βαριές ουλοποιημένες βλάβες γιατί με τους χειρισμούς αυτούς γίνεται ρήξη της τριχοσμηγατογόνου μονάδας και έγχυση του περιεχομένου αυτής στο χόριο.

Έτσι το δέρμα επιμολύνεται και δημιουργούνται φλεγμονές. Οι φλεγμονές έχουν μεγαλύτερο βάθος μέσα στο δέρμα, και γι αυτό πολλές φορές συνοδεύονται και απο πόνο.

Το σημαντικό όμως είναι οτι επηρρεάζεται και τραυματίζεται το δέρμα σε βάθος και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος να αφήσουν σημάδι όταν τελικά υποχωρήσουν.

Ποιά στάδια περιλαμβάνει ο καθαρισμός;

- Καθαρισμός της επιδερμίδας με καθαριστικά που δεν επηρρεάζουν τον φυσιολογικό όξινο μαδύα

- Ατμός σε συνδυασμό με το όζον. Αυξάνει την εφίδρωση, και το στρώμα της κερατίνης αρχίζει να ενυδατώνεται και να μαλακώνει έτσι, που η εξαγωγή του σμήγματος να γίνεται ευκολότερα. Το όζον και το ενεργό οξυγόνο που παράγεται κατά την αποσύνθεσή του, καταστρέφει οργανικές ύλες και βακτήρια. Με την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας που προκαλείται, το όζον δεν ενεργεί μόνο επιφανειακά, αλλά και στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

- Παράλληλα εφαρμόζουμε πήλινγκ αν μας το επιτρέπει το δέρμα και ανάλογα με τον τύπο του δέρματος εφαρμόζουμε και το κατάλληλο πήλινγκ

- Πιέζουμε προσεκτικά και κινούμαστε σύμφωνα με την ευαισθησία της επιδερμίδας και απομακρύνουμε το σμήγμα από τους ανοικτούς φαγέσωρες (ή αλλίως μαύρα στίγματα) Γίνεται διάνοιξη σε κλειστούς φαγέσωρες και σε ορισμένες «ώριμες» φλύκταινες αν μας επιτρέπεται

- Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τα υψίσυχνα. Χρησιμοποιούνται ώστε να αποφύγουμε τη πιθανότητα μόλυνσης, καυτηριάζουν τις φλεγμονές (σπυράκια) ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ακμής, Επαναφέρουν την οξύτητα (Ph) της επιδερμίδας, αποσυμφορίζουν τους σμηγματογόνους αδένες, βοηθούν στην αποβολή τοξινών και στη καλύτερη λειτουργία της λέμφου και διεγείρουν το μεταβολισμό.

- Τοποθετούμε τη μάσκα σε συνδυασμό με ειδικά συστατικά με ενυδατική, καλμαντική, αντισηπτική και αναπλαστική δράση με στόχο να επαναφέρουμε και να αποκαταστήσουμε πλήρως το δέρμα.

ΧΑΡΤΗΣ

  • Beauty Flash Treatment

  • Φυτικό-Shrammek Green peel

  • Μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία Micro-needling

  • Peeling-Ενυδάτωση Αρωματοθεραπεία

  • Λιποδιάλυση, Λεμφική Παροχέτευση, Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

  • Θαλασσοθεραπεία

  • Ηλεκτροθεραπεία Σύσφιξη Επιδερμική & Εν τω Βάθει

  • Permanent Hair Removal Ριζική Αποτρίχωση

  • Professional Micropigmentation

  • Τοποθέτηση Βλεφαρίδων

e-genius.gr ...intelligent web software